Bazen hayatımızda geleceğimizi belirleyen ya da şekle sokan kararlar vermek zorunda kalırız. İnsan böyle bir tercih yaparken ne kadar zorlanır? Ya gittiğim yol yanlışsa, ya ben çıkmaz sokağa saptıysam der durur. O yüzden iyicene oturup düşünür çünkü her yol çıkmaz sokak gibi değildir onun telafisi olur ama ya gittiğin yolun sonundaki ışık seni kandırıyorsa, ya o trenin ışığıysa, işte böyle şeyler ve bu ihtimaller insanı çıkmazı olmayan bir bataklığa sürükler.
Peki ne yapmalı? Gitmek istediğin yolu kısa tutmakta fayda var, eğer hedeflerine adım adım gidersen o zaman hayaline de emin adımlarla ulaşırsın. Bir başka yöntem ise hedeflerine bildiğin yoldan gitmek. Bunu şu örnekle açıklamak isterim; biz bir yere gidecek olsak bildiğimiz bir yoldan mı gideriz yoksa hiç kullanmadığımız bir yolu mu tercih ederiz? Bu örnekte kastettiğim başka insanlara, videolara bakarak da kendimize bir yol belirleyebilir, yolumuzu sağlamlaştırabiliriz.
Ya ben hiç bilmediğim bir yola girmek istiyorum, hayatımın heyecanı bu, ben beklenmedik şeyler yapmayı seviyorum diyorsanız da bu tür kararlar hiç değilse hayatınızın merkezinde olan şeylerden (yeni yemek, yeni bir meslek, yeni bir kitap vs.) olmasın. Ama bu tür örnekler arttıkça size yeni soluk gelmesi gibi kendi hayatınızı riske attığınız da bir gerçek bence. Sonunu düşünerek bir ömür geçmez belki de ama insan kendini ve hayatını hep huzurlu ve mutlu isterken yepyeni bir soluk getirmek ne derece mantıklıdır?
Vesselam...