"Kişi korkmakla, kendisine gelecek bir kötülüğü önleyemez."
Kimi dinlerin, "kader" ve benzeri kavramlardan bahsederken vurguladıkları ve tavsiye ettikleri bir bakış açısı;
Rasyonel bir açıdan baktığınızda, ne doğruluğunu kabul edebilir ne de yanlışlığını iddia edebilirsiniz çünkü kanıtlanabilir bir önerme değildir;
Dil kültürü açısından baktığınızda, toplumda kullanılan en popüler deyimlerden biri olan "korktuğu başına gelmek" deyimi; kendisini kullanmaya duyulan ihtiyaç fazlalığıyla, bir olaydan korkmanın o olayın gerçekleşmesini engellemediğine dair doğrulayıcı nitelikte;
Psikolojik açıdan baktığınızda, anksiyetenin beyninizde o "çıt" dediği raddeye gelmesini önleyebilmek için sabahları ve akşamları aç karnına 500 mg yutmanızın faydalı olacağı bir bakış açısı; psikiyatrik demedim zaten psikolojik dedim..
Kuantum fiziği bakış açından, gerçekliği yaratan (yahut yaratımını tetikleyen) düşüncelerimizdir. Bir şeyi sürekli düşünmemiz, gerçekliğimizde onu oluşturacaktır ve hangi duygular içerisinde düşündüğümüzün bu çalışma yöntemine bir etkisi yoktur.
Ya falan filan işte.
Korkunun ecele faydası yok yani.
Aksine, sahibine zararı var.
Hani sanki insanın kafasının içinde bir şeytan olur bazen de; "Ya şöyle olursa?", "Ya böyle olursa?" diye kulaklarına doğru sessiz sessiz fısıldar..
"Ya olmazsa?" deyip geçmediğiniz sürece de vereceğiniz her cevaba 3 yeni soru hazırlar, bataklık gibi içine çeker sizi.
"Ya olmazsa?"
Korkunun ecele faydası yok nasılsa.