Kurdele Çiçeği olarak bilinen Chlorophytum Comosum bitkisi; gözümüzün fazlasıyla aşina olduğu, yetişmesi kolay ve bir saksıda da bakılabilecek küçük bir bitkidir. Fakat Kurdele Çiçeğinin faydası göründüğü kadar küçük değil. Havayı büyük oranda temizleyebilme özelliğiyle meşhur. Hatta hastane odalarında yerleştirilmesi halinde hastaların iyileşmesine yarar sağladığı bile söyleniyor. Kurdele Çiçeği, küçük olmasının yanı sıra ekosisteme sağladığı büyük bir yarara sahip...

Dünya, yedi milyar insan nüfusuna sahip kocaman bir gezegen. Kendimizi bazen çok büyük görüyoruz ve çevremizde olup biten birçok şeyden kendimize pay çıkarabiliyoruz ama bu kocaman gezegende küçücük bir yer kapladığımızı unutuyoruz. Bazen de bu durumun tam tersini yaşayabiliyoruz tabi. Bazı zamanlar, kendimizi hayatın koşturmacası arasında unutuveriyoruz.

Aslında tıpkı kurdele çiçeği gibi her birimiz bu dünyada küçük bir yere sahibiz. Ama bir o kadar da bu dünyaya değerli bir katkı sağlıyoruz. Her birimizin sağladığı katkı birbirinden farklı. Bizi kendimize özgü kılan şey de bu. Çünkü hepimiz bir eşi olmayan değerleriz.

Benim düşünceme göre ise; bizi bu "eşi olmayan bir değer" yapan özellikleri ancak hak edebiliriz. Çünkü bu özelliklerimizin farkına varmadan yalnızca uyum sağlayarak yaşamak ya da fayda yerine aksine zarara uğratmak da bir seçenek tabi. Sağlanılan faydanın bir ölçütü olamaz ama bizi eşsiz bir değer yapacak etmen kanımca ancak "Farkına varmak." olabilir.